Genuinely Happy Monkey

Soko - Take My Heart

Powered by mp3skull.com

Sunday, 26 May 2013

ho ho ho balik kampung :)

hai hai assalamualaikum :)
pada hari jumaat lepas bersamaan dengan HARI WESAK , ekin & exco kelab ekonomi telah mendaki BUKIT BROGA dan bermandi manda di SUNGAI TEKALA buat kali yang kedua :) malam sebelum pergi, ekin langsung tak boleh lelapkan mate sebab menginap di kolej Aminudin Baki, tempat baru, susah nak tido :( pada sebelah petang, tepat jam 4 petang, ekin bersama 4 orang exco kelab ekonomi telah  pulang ke kampung najah di IJOK, SELANGOR (dekat dekat dengan kuala selangor) perjalanan mengambil masa selama 3 jam walaupun jarak ke Ijok tak la jauh mane, jalan jem + hujan lebat. ekin drive dengan penuh hati-hati, kereta orang, so drive sopan sikit :)

setelah membeli pelbagai buah tangan, kami sampai ke rumah nenek najah, yang ade kat rumah tu hanya nenek dan atok najah je :) so boleh la kami buat macam rumah sendiri, hehe, sampai je sane, perut kami semua dah kriokk kriokkk, kebetulan tadi kami beli maggi dan nugget, so masak maggi dan nugget je laaa, makan maggi panas-panas time hujan memang sedap, masak pulak secara bergotong-royong. masak maggi sampai 5 orang, wakaka. lawak lawak !


malam tu, takde aktiviti yang kami lakukan selain makan, makan dan terus makan sambil berbual bual dengan nenek najah, sporting gilaa laa nenek najah, we like you damn much lah nenek <3 malam tu semua tidur awal sebab penat sangat kecuali ekin dengan tikah. keesokkan paginya, najah telah menyediakan sarapan pagi untuk kami, kami berempat sedap je tido atas katil yang empuk, lenaaa, sarapannya sangat sedapppppp, 'pandai' najah masak ! hahaha, sambal telur masin, nasi goreng tawar :P wakakaka. tapelaa cuba lagi ye najah, jangan bagi bakal mak mertua makan camni nanti, kene reject kank, haha

selesai sarapan, kami mengemas rumah nenek & susun atur perabot, angkat meja, angkat kerusi, selepas tu semua tertidur, terok punye anak dara :P selepas makan tengahari dan solat zohor kami pulang ke UKM. dalam perjalanan kami singgah di beberapa mall untuk mencari teddy bear besar, ke hulu ke hilir cari mall. akhirnya sampai ke UKM jam 10.30 malam, hampir 8 jam perjalanan kami, penat :( tapi ini adalah antara best moment bersama, kami jugak dapat nama baru, wakaka

eykin = cikano
najah = ijaati
tikah = eyka
siti = aishah
aya = su



3s = sahabat sejati selamanye :)
*mule mule ekin engat 'salam senyum sapa' , ye laa kempen 3s kan*

1 comment:

  1. terlio pulak nampak meggi T_T dapnyer... huuuuu

    ReplyDelete